www.itfsverige.se
Europamästerskapen
Sofia, Bulgarien /  20-23 april 2017
Bloggen uppdateras av: Petra Dydiszko
Söndag 23 april kl. 17.45 
Landslagstränare Arto Alahäivälä rapporterar från dagens tävlingar:

"I dag var det EM:s sista tävlingsdag och på schemat stod lagkamp för våra herrar. I första matchen stod Ungern för motståndet. Ett land vi mött många gånger och vunnit över, om jag minns rätt, alla gånger. Så blev det även denna gång, total kross med 16-0, där Ungern kastade in handduken inför sista matchen.

I nästa omgång stod ett starkt Skottland som motståndare. Ett lag med flera medaljer från individuella tävlingar. Vårt svenska lag var laddat och välkomnade Skottarna. Det blev vinst från början, några flaggor till Skottland på vägen men efter 4 matcher var det avgjort då Sverige ledde med 11-2. Den sista matchen blev ändå av och Oskar fick möta Europamästaren. Det blev en hård fight där Sverige lämnade en ”souvenir” till Skottland.

Efter Skottland stod Polen som motståndare i semifinalen. En riktigt jämn match. Det var länge sedan vi hade en sådan jämn match mot Polen. Det skulle avgöras i sista matchen där Oskar än en gång fick möta en Europamästare fast denna gång i +85kg. Ledning efter 30 sekunder till oss men sedan vände Polen och vann.

Ett starkt brons till Sverige. Efter söndagens tävling så är EM slut för denna gång. Ett litet lag med resultat ett brons, godkänt med tanke på en del bortdömningar i kvartsfinaler, så känner jag som landslagstränare mig nöjd. Detta är ett delmål inför vad som komma skall, vilket är VM. Dock har vi några provtävlingar på vägen, bland annat European Cup som går i Polen den 9-11 juni.

Tack till alla inblandade under EM och till slut vill jag bara säga…TAEKWON!"
   
   
Lördag 22 april kl. 20.15
Landslagstränare Arto Alahäivälä rapporterar från eftermiddagens tävlingar:

"Eftermiddagens matcher startade med Noak som mötte Polen i första matchen. En rutinerad och hård polack fick sig se slagen av Noak som kontrollerade matchen från början till slut. I nästa match fick Noak det tuffare mot Irland. En duktig tekniker som vann rättvist och som tillslut vann hela klassen.

Efter Noak var det dags för Hung som i första matchen mötte Ryssland. Bra arbete av Hung resulterade i vinst. I nästa match stod världsmästaren från Irland som motstånd. För rutinerad motståndare och förlust mot Irland.

Efter Hung var det Jahongirs tur. Jahongir vann i första över Tyskland, i andra över England men i 3:e blev det en jämn match mot Skottland. Matchen gick till extra rond och avgjordes i sista sekund till fördel för Skottland.

Efter -70kg startade -78kg där Anton och Jimmie gick nästan samtidigt. Jimmie kämpade väl mot den tyska världsmästaren men det räckte inte, förlust. Anton mötte Vitryssland och från en början var matchen jämn men till slut lyckades vitryssen ta försprång och vinna.

I -85kg gick både Niklas och Oskar nästan samtidigt där Niklas mötte Irland och Oskar Ukraina. Tyvärr blev det förlust för båda.

Imorgon väntar lagmatcher direkt på morgonen. Sverige startar mot Ungern."
   
Lördag 22 april kl. 11.45
Landslagstränare Arto Alahäivälä rapporterar från förmiddagens tävlingar:

"På förmiddagen var det Josefine som var först ut på mattan. Vinst mot Bosnien Hercegovina i första matchen. Tyvärr förlust mot Norge i andra.

Efter Josefine var det Mihir tur i -57kg. Vinst i första. I andra matchen stod en rutinerad ryss som motstånd. Mihir ledde matchen i slutet men blev tilldelad ett minuspoäng av någon anledning efter slutsignalen så det blev förlängning. Tyvärr blev det förlust till slut."

 
   
Fredag 21 april kl. 20.30
Landslagstränare Arto Alahäivälä rapporterar från dagens händelser:

"Idag blev det visit på hallen för att se nivån på juniorer. Sedan sightseeing i Sofia.

Imorgon tävlar följande på förmiddagen:
- Mihir -57kg
- Josefine -56kg

Eftermiddag:
- Noak -63kg
- Jahongir -70kg
- Hung -70kg
- Jimmie -78kg
- Anton -78kg
- Oskar -85kg
- Niklas -85kg"

   
Fredag 21 april kl. 15.30
Sveriges officiella representanter för SIF anlände till Sofia igår kväll.
SIF representeras av ordförande Robert Andersson, kassör och AETF-ledamot Mimmi Oskarsson samt vice ordförande Master Swavek Dydiszko.
Internationella arrangemang är alltid en vikig mötesplats för organisationsledare från olika länder. Robert, Mimmi och Master Swavek har idag suttit i möten och samtalat med många ledare från andra Europeiska länder. Imorgon kommer de heja på våra svenska deltagare från VIP-läktaren och på söndag representerar de Sverige under den europeiska organisationen AETF:s kongress. 
   
Torsdag 20 april kl. 21.30
Landslagstränare Arto Alahäivälä rapporterar från eftermiddagens tävlingar:

"På eftermiddagen tävlade Mina, Jahongir, Jimmie och Anton i mönster. Tyvärr blev det inga medaljer. Bästa resultat var Jimmie med kvartsfinal där det blev förlust mot Norge. Imorgon har det svenska laget inga tävlanden så det är en fri dag som ger utrymme för lite sighseeing i det kalla Sofia samt möta upp Master Swavek Dydiszko , ordförande Robert Andersson och Team Manager Mimmi Oskarsson."
   
Torsdag 20 april kl. 15.30
Landslagstränare Arto Alahäivälä rapporterar från förmiddagens händelser:

"Idag har det varit invigningsceremoni. Efter det började individuell specislteknik där Anton och Jimmie hoppade. Tyvärr utan resultat. Efter lunch är det dags för mönster."
   
Onsdag 19 april kl. 22.15
Landslagstränare Arto Alahäivälä rapporterar från dagens händelser:

"Dagen började tidigt för det flesta då planen från både Stockholm och Göteborg gick 06:05. En mellanlandning i München där laget sammanstrålade för att sedan fortsätta färden mot ett regnigt Sofia. På plats i Sofia var det invägning och sedan möte för laget.

Imorgon tävlar följande personer:

Förmiddagen
- Jimmie Lidén, Specialtekniker
- Anton Hansson, Specialtekniker

Eftermiddagen
- Mina Dahl, mönster 1 dan
- Jimmie Lidén, mönster 2 dan
- Anton Hansson, mönster 2 dan"
   
Måndag 17 april kl. 12.30
Landslagstränare Arto Alahäivälä rapporterar från helgens uppladdningsläger:

"Landslagets sista träningsläger innan EM hölls på Bosön elitidrottscentrum i Stockholm den 15-16 april. Medan de flesta firade påsk med familjer laddade landslaget upp med träning och uppladdning. De sista bitarna planerades och träningens inriktning var taktik och strategi för olika situationer. Jag tycker de flesta ser vassa ut, skarpa tekniker och bra timing. Riktigt kul att se. Nu väntar vi på att få utföra allt i Bulgarien. På onsdag går resan mot Sofia, Bulgarien."
   
Lördag 15 april kl. 22.00
Europamästerskapen 2017 närmar sig. Såhär dags nästa vecka är mästerskapen halvvägs avgjorda. Under denna helg har det svenska landslaget i Taekwon-Do ITF sin sista uppladdning tillsammans. Landslagstränare Arto Alahäivälä återkommer med rapport och foto här under morgondagen. Tills dess kan ni se den svenska landslagstruppen nedan. Ni kan också se lottningar i respektive klasser samt tidsschema via denna länk:
Lottningslistor >>>
Tävlingsschema >>>