www.itfsverige.se
Europamästerskapet Taekwon-Do ITF
Maribor, Slovenien 12-15 april 2018
Text och foto: Mimmi Oskarsson

 EM 2018 i Slovenien är över för vårt lag och vi kan summera de svenska medaljerna till att vi fick en Europamästare genom guld till Isabelle Schander -75 kg damer samt silver till Dino Mujanovic +75 kg junior herrar. Jättebra kämpat båda två!
Därutöver tog sig Hung Nguyen och Alvin Leimo till kvartsfinal i sina resp klasser -70 och -78 kg efter förlust mot Polen respektive Rumänien. Samt Isabelle hamnade precis utanför prispallen i damernas specialteknik då hon klarade två av tre tekniker i kvalomgången.

De svenska herrarnas lagmatch mot Rumänien blev en rysare där endast en domarflagga skiljde efter 5 matcher och de rumänska herrarna kunde gå vidare till nästa match där Ryssland väntade. Ryssland segrade till slut hela klassen efter att ha vunnit över Polen, även den matchen med endast en flagga till godo, spännande!

Bästa nation på årets EM blev Ryssland tätt följt av Rumänien och Norge.
Men det kan konstateras att nivån i Europa är mycket hög och det har bjudits på riktigt bra matcher och uppvisningar i alla grenar, jättekul!

Lördagen den 14 april fick laget lite ledigt medan Mimmi (AETFs styrelse) och Arto (Sveriges representant) deltog i AETFs årliga kongress. Där bland annat passade representanter från ITFs styrelse på att visa ett nytt certifikat framtaget för Mastergrader. Samt det delades ut de första av dessa till närvarande GM Bos, GM Weiler och GM Gialamas samt till ITFs styrelsemedlemmar.

Taekwon!
Mimmi Oskarsson
Team Manager