www.itfsverige.se
Svenska medaljer i Finland
Finland, Tampere - 10 mars 2017
Text & foto: Johan Helamb

Årets Black Eagle Open hölls den 10 mars i Tampere, Finland. Från Sverige var det två deltager, Adam Linden och Adam Helamb båda från Frölunda Taekwondo.

Efter lång resa med bil till Stockholm och sedan båt till Åbo för fortsatt resa med bil till Tampere var man framme i god tid till invägningen kl. 12.00 som var 45 minuter innan tävlingen startade – så det gällde att man valt rätt klass och inte behövde ”tömma sig” dagarna innan tävlingen då det inte fanns tid att återfå energin i kroppen.

Tävlingen för röd och svart bältes klasserna gick i pool både för mönster och sparring, vilket gav många bra matcher då det först var grund pooler och sedan en final pool med 4 st.

I mönster vann Adam Helamb sin pool och gick vidare till ”final poolen”. Efter tre bra och jämna matcher final poolen slutade det med ett brons. Adam Lindén var först ut i sparring och lyckades efter tre mycket bra matcher ta hem silvret i -64 kg klassen.

I klassen +64 kg var det många mycket bra matcher och där lyckades även Adam Helamb ta hem en silver medalj.

Sammanfattningsvis så blev det en mycket lyckad helg men många bra matcher – både i tul och sparring – mot bra motstånd då i princip hela det finska landslaget var samlat på tävlingen.