www.itfsverige.se
Träningsläger i Jönköping
Jönköping, 5 maj 2018
Text: Darina Tollbo och Filippa Lundin
Foto: Patrik Carlström 

Den femte maj deltog 27 Tekwondoutövare i alla åldrar från olika klubbar i Sverige på ett fantastiskt kampläger ordnat av Jönköpings Taekwon - Do ITF med Patrik Carlström som huvudinstruktör. Under lägret tränade vi mycket distans och timing i kombination med uppgiftssparring och frisparring. Lägret var givande i både teori och praktik. Vi fick lära oss filosofin bakom varje attack och kontring, med andra ord varför man gör som man gör i en kamp, inte bara hur.

Dino Mujanović, EM tvåa från Gnesta Taekwon-Do ITF, kommenterade positivt helgens träningsläger: “Ett lärorikt kampläger med bra taktiska övningar som kan ge stora förutsättningar för den som vill lyckas på nationella men också internationella tävlingar. Lägret var inte alls prestigefyllt och man hade kul samtidigt som man lärde sig mycket. Pressen att vara bäst fanns inte och istället så tränade man med varandra på den nivån att båda lär sig något.”

Även Aida från Ljungby Taekwon-Do ITF hade en del att säga om helgens kampläger: “Fight Camp var ett lärorikt läger med väldigt bra övningar, med en instruktör som verkligen engagerar sig och där gemenskapen var markant, oavsett klubbtillhörighet. Dagen gick i distansens och timingens tecken, enkla praktiska övningar blandades med kombinationer och dagen avslutades med en väldigt lekfull och motivationshöjande kamptävling! Sabumnim Patrik förklarar och visar så att alla förstår. Inte bara själva övningen, utan även syftet med den. Patrik ser potentiell utveckling i alla och hjälper dem mer än gärna både under träningspassen och på pauserna, vilket är väldigt uppskattat!”

Fightcamp i Jönköping var uppskattat av många, och även om lägret var mycket inriktat på taktik och vissa jobbigare övningar, så var det många som tyckte det var väldigt kul.

“En viktig bit i träningen är att ha roligt. Att det skrattades lika mycket som det svettades är ett gott betyg. Eller som Rebecca uttryckte det ”Varför kan inte lärarna i skolan vara som Sabumnim?” Hälsar familjen Ohlsson/Andersson från TKD.

Sammanfattningsvis så var lägrets deltagare nöjda med lördagen, både teoretiskt och praktiskt, och förhoppningsvis kom alla hem med nya kunskaper och en ny syn på kamp i Taekwon-Do.