www.itfsverige.se
Lion Cup
Linköping, 13 oktober 2018
Text och foto: Roshni Narshi

Lördagen den 13 oktober 2018 arrangerade Sa-Ja Taekwon-Do Linköping sin första tävling i klubbens historia. Detta i form av en regionstävling för barn under namnet ”Lion Cup 2018” i Vikingstad. På plats fanns 5 klubbar med totalt 34 tävlande i kamp och mönster, varav många deltagare tävlade för allra första gången.

Som domare, och en av arrangörerna till tävlingen, tyckte jag att det var jätteroligt att se hur bra barnen presterade under tävlingsmomenten trots nervositet och intim kontakt med publiken som satt på mycket nära håll då alla moment skedde på en matta. Att bara kliva upp på mattan kan vara ett stort steg första gången. Det var också jättekul att se hur bra alla föräldrar, coacher, funktionärer och domare samarbetade.

Tack vare att denna tävling var ganska liten gavs det bra tillfällen för alla domare att diskutera olika bedömningssituationer i lugn och ro, och därigenom få ett värdefullt lärotillfälle för kommande tävlingar, både för kantdomare och jury.

Dagen flöt på bra utan stress, stämningen i hallen var familjär och viktigast av allt, barnen hade roligt!

Jag vill passa på att tacka alla som har hjälpt till och gjort tävlingen möjlig. Ett stort tack till Mimmi Oskarsson som ställde upp som vår huvuddomare och Johan Ivarsson som ställde upp som vår tävlingsadministratör.

Vi ser fram emot att arrangera tävling igen i framtiden, och jag hoppas att den blir lika bra om inte bättre!

Roshni Narshi, 1 Dan
Sa-Ja Taekwon-Do Linköping,
Tävlingsansvarig