www.itfsverige.se
Nationell Instruktörskurs - grundutbildning
Göteborg, 13 januari 2018
Text och foto: Petra Dydiszko
 

Lördagen den 13 januari arrangerades SIF nationell instruktörsutbildning steg 1 (grundutbildning) i Göteborg. Grundutbildningen består till huvuddelen av teori men också en liten del praktik. Ledare för kursen är Master Swavek Dydiszko och SIF:s ordförande Robert Andersson. Ett 70-tal deltagare från 17 föreningar deltog i kursen.

Följande föreningar var representerade under utbildningen:
Ale
Billdal
Bohus
Frölunda
Gnesta
Göteborg
Jönköping
Kungsbacka
Linköping
Ljungby
Partille
Skara
Skurup
Skövde
Stenungsund
Torslanda
Trollhättan

Rapporteringen från utbildningen avslutas med några röster från kursdeltagarna:
 
- En av de bästa idrottskurser jag har gått med väldigt mycket information. Väldigt bra statistik från en grundlig utredning av Taekwon-Do. Blev lite kort med tid då det finns så mycket att prata om. Kan rekommenderas för alla instruktörer.
Jonatan Rydberg, Partille TKD

- En relevant grundkurs som är mycket lätt att ta till sig oavsett hur länge man tränat Taekwon-Do. Utbildningsmaterialet känns genomarbetat och utgör ett bra stöd också efter kursen för såväl gamla som nyare instruktörer. Master Swavek och Sabumnim Robert gjorde ett mycket bra jobb i att lotsa deltagarna genom dagen.
Markus Wittebo, Frölunda

- SIF Grundutbildningen för instruktörer är en gedigen kurs. Med denna kurs kan man som instruktör känna sig säker att ge föreningsmedlemmar en bra och varierad träning. En kurs alla borde gå minst en gång.
Ove Johansson, Skara TKD

-Jag tyckte kursen hade ett bra upplägg i väldigt fina och fräscha lokaler. Att få boken som material var uppskattat både under utbildning och att kunna ta med hem för vidareläsning. Konceptet med grundutbildning och sedan vidare utbildning känns genomtänkt och jag ser fram emot nästa steg.
Beatrice Skyman, Ale TKD

- Många viktiga ämnen berördes och det kändes som det antagligen skulle behövas ytterligare ett par timmar. Intressanta data presenterades som är grenspecifika för oss. Utbildningsmaterialet kommer vara ett mycket bra verktyg för klubbarna. Utbildningen är mycket bra för våra instruktörer och borde vara ett krav först och främst för klubbledare men framöver kanske även för minst 1 dan. Det märks att kursledarna brinner för ämnet då det blir svårt att hålla tiderna. Ser fram emot steg 2 redan nu!
Åsa & Markus Känngård, Gnesta TKD

- Jag tycker att det var en bra grundutbildning. Mycket av materialet känner jag igen från Swaveks bok och Roberts tkd-häften som vi har i Billdal TKD. Annat kommer jag ihåg från domarutbildningar, BBA, Taekwon-Do verkstad osv. Det är fantastiskt att få detta material i en bok och jag tyckte att den muntliga genomgången var mycket bra. Både Swavek och Robert är mycket duktiga på att förmedla budskapet. Nu känner i alla fall jag mig taggad för hela 2018 med en kul vårtermin, svartbältesgradering och IIC framför oss.
Johan Bengtström, Billdal TKD

- Tycker det var givande med många tips och verktyg att ha med sig till klubbens verksamhet både på och utanför mattan. Vill också slå ett slag för den fina kurslitteraturen som det kommer bläddras mycket i!
Pernilla Karlsson, Göteborg TKD Academy