www.itfsverige.se
World Cup 2018
Sydney, Australien - 25-30 september 2018
Text och foto: Toni Pasanen

ITF World Cup tävlingarna avgjordes mellan 26-29 september i Quay Center på Sydney Olympic Park. Det var drygt 1000 anmälda till tävlingen från 35 länder.

Från Sverige deltog Ki Pasanen från Gnesta TKD i ålderskategorin 15-17 år och i bältesklassen 4-1 Kup.

Ki körde tul på onsdagen. Blev en delad 9:e plats av 19 startande. Det som var lite annorlunda var att det var valfri tul i varje omgång. I första omgången mötte Ki Zsanelle från Nya Zeeland. Ki vann med 4 flaggor och en oavgjord med tulen Hwa rang. I andra omgången mötte Ki Eleisha även hon från Nya Zeeland. Ki förlorade med flaggorna 4-1. Eleisha vann hela tul klassen. 

På torsdag var det dags för sparringen. Blev två bra matcher för Ki. Dock var matchtiden bara 1x2 minuter så högt tempo var att vänta. I första matchen mötte Ki Isobel från Nya Zeeland. Ki ledde matchen men i slutet reducerade Nya Zeelänningen enligt domarna. 1 minuts förlängning och den vann Ki på en arbetsseger. I finalen mötte Ki Amerikanskan Mikayla. Ki vann matchen på ett övertygande sätt. En förstaplacering till Gnesta och Sverige.

Fredagen var den tredje och sista tävlingsdagen för Kis del. I spec var det 11 deltagare. Ki klarade båda specteknikerna på första försöket som enda deltagare, 6 poäng och bärgade därmed sin andra förstaplacering på tävlingen. Frontsparken på 210 cm och sidosparken på 110 cm.

Övrigt: Tävlingen var mycket bra organiserat och genomfördes på ett smidigt sätt. Sydney var en mycket trevlig stad. Med dessa ingångsvärden så blev resan riktigt trevlig.

Mvh
Toni Pasanen
Gnesta TKD