Ordföranden har ordet

2018-03-19

 
 

Det är med stor glädje jag ser tillbaka på år 2017, framför allt VM i Dublin då vi skapade sportslig historia genom att få två stycken världsmästare i kamp genom Isabelle Schander och Niklas Marmheden. Just det där att få både en kvinnlig och en manlig förebild är så viktigt för all idrott.

Kommande generation får möjlighet att se att det inte är omöjligt att ta sig hela vägen till toppen. Något som också värmer mig är att både Isabelle och Niklas verkligen har gett tillbaka till ITF efter VM och besökt klubbar, instruerat på läger, deltagit på utbildningar och varit med och tävlat i Svenska TKD Ligan trots skador och sjukdomar.

Det gläder mig att de båda fortsätter sitt deltagande i landslaget och jag ser mycket fram emot att följa landslaget fram till nästa VM i Tyskland 2019.

Vår andra stora milstolpe 2017 var att vi kunde presentera steg 1 i SIFs grenspecifika instruktörsutbildning. Tack vare Idrottslyftet fick vi också möjlighet att producera ett egenskrivet material i form av en bok som beskriver vår idrott och träning. Genom hårt arbete under många år är jag tacksam att vi kan ha dessa resurser att ta dessa viktiga steg i förbundets utveckling.

Vi har inför 2018 några stora åtagande som förbund som jag med spänning ser fram emot. Det mest omfattande är Svenska TKD Ligan med hela tre stycken deltävlingar inklusive SM som arrangeras av förbundet under våren. Ett väldigt stort projekt för att få en gemensam ITF-profil och ha alla tävlande fokuserade på samma tävlingar.

Efter sommaren så kommer vi också för första gången arrangera ett IIC med ITFs tekniska kommitté i Sverige. Att kunna erbjuda alla svartbältesinnehavare denna möjlighet på hemmaplan är jag väldigt glad över. Förhoppningsvis så är det något som vi kan göra regelbundet med några års mellanrum.

Avslutningsvis skulle jag vilja tacka alla er som är engagerade i vårt förbund. Det är inga små projekt som genomförs och det krävs mycket engagemang och arbete för att få det att fungera, stort tack.

Robert Andersson
Ordförande
Svenska ITF Förbundet