www.itfsverige.se
International Instructor Course (IIC)
Skövde, 17-19 augusti 2018
Text och foto: Swavek Dydiszko

Helgen den 17-19 augusti var mycket speciell för Svenska ITF Förbundet som för första gången var värd för en IIC med ITF:s tekniska kommitté Grand Master Hector Marano, Grand Master Kim Lan Ung och Master Paul McPhail. Detta historiska IIC Sweden samlade nästan 200 deltagare i Arena Skövde.

På fredagen möttes instruktörerna för IIC av stående ovationer från alla deltagare och fick blommor av tre unga TKD-utövare. IIC:n invigdes officiellt av den särskilt inbjudna gästen Master Tadeusz Loboda, ordförande för den europeiska organisationen AETF samt ITF styrelseledamot. Den första träningen fortsatte sedan med fyra timmar av mönster, stegsparring och sparkövningar som var mycket uppskattat av alla deltagare.

Lördagen fortsatte sedan med träningar i mönster, självförsvar och sparkövningar. Alla deltagare var glada över att ha stort träningsutrymme att göra övningarna på. Det fanns tre olika träningshallar tillgängliga för IIC instruktörer att använda.

På lördagskvällen hölls den officiella IIC-banketten. I en varm och vänlig atmosfär serverades en välsmakande trerätters middag. Johanna Beijbom, en sångerska född och uppvuxen i Skövde, underhöll med att sjunga några kända svenska sånger. Svenska ITF Förbundets ordförande Robert Andersson höll ett känslomässigt tal om utvecklingen av Taekwon-Do i Sverige. Sist men inte minst visade det Svenska ITF Förbundet sin tacksamhet till instruktörerna för IIC genom att överräcka en specialgjord glasplakett och andra presenter.

Söndagen började tidigt då två personer gjorde gradering till 8 Dan. Master Russell Dennis (England) och Master Michel Barker (Kanada) klarade graderingen med fina betyg.

IIC:n avslutades för högre grader med en exklusiv genomgång av Tong Il Tul och tid att ställa tekniska frågor till Grand Master Hector Marano. Det var också mycket uppskattat att ha möjlighet att på nära håll studera tekniken av den världsberömde flerfaldige EM- och VM-mästaren Master Jaroslaw Suska från Polen.

Vid slutet av IIC Sweden höll Grand Master Hector Marano, Grand Master Kim Lan Ung och Master Paul McPhail avskedstal där de visade stor uppskattning för arrangemanget av IIC Sweden vilket vi ödmjukt tackar för.

Ett stort tack till IIC instruktörerna och alla deltagare för att IIC Sweden blev en stor succé!
 
IIC Sweden – deltagande länder:
Argentina
Kanada
Tjeckien
Danmark
England
Finland
Tyskland
Norge
Nya Zeeland
Polen
Ukraina
Sverige

Följande Masters deltog i IIC Sweden:
Master Tadeusz Loboda – Polen
Master Swavek Dydiszko – Sverige
Master Michael Barker – Kanada
Master Russell Dennis – England
Master Jaroslaw Suska – Polen
Master Philip Lear – England
Master Walter Komorowski – Tyskland
Master Hakan Hansson – Sverige
Master Peter Logozar – Sverige

Mvh
Swavek Dydiszko

Mer foton:

Foto, träning >
Foto, bankett >
Film >