www.itfsverige.se
Extreme Fighters Summer Camp
Rom, Italien  8-12 juli 2019
Text och foto: Patrik Carlström

Under första veckan i den stora industri-semestern i juli valde 7 fighters och 3 supporters något helt annat än sol och bad. Vi valde ett träningsläger som avslutning på en lång termin och en början på vår semester. Personligen kan jag säga att jag skulle göra det igen!

Med en kombination av träning och bad under 5 dagar tillsammans med människor man håller nära så är det inte en dum ide alls. Även om det kanske låter lite knasigt från början.

Lägret var uppbyggd för att det skulle passa alla nivåer och jag tycker GM Bos tillsammans med Master Leandro och Timothy Bos lyckades bra med det. Det var inte hårt med dödliga pass varje gång. Det var mer antalet pass som kunde knäcka en, men inte oss! Vi tog oss igenom 16 pass på 5 dagar så stoltare än så eller skönare kan det inte bli att ta ledigt därefter.

Passen var blandade med allt ifrån kamp till noga genomgång i teknik av GM Bos. Varje dag fick man välja att testa på andra kampsporter med duktiga instruktörer, vilket var väldigt uppskattat. Vi hade även 2st löppass under veckan, förlagda till förmiddagen för att det skulle vara svalare(+35 grader). Men att springa omkring i Rom bland alla historiska minnen dödade tiden så man tog sig igenom dessa pass också.

Vi hade en pool att svalka oss i mellan varje pass och det kanske var räddningen i denna hetta. Plus att våra supporters kunde njuta fullt ut av sin semester under tiden som vi andra tränade. Varje kväll ordnades en frivillig middag med hela gänget, bland annat flera Masters från olika delar av världen som delade sina minne och erfarenheter av taekwon-Do. Även GM Bos hade en hel del intressanta historier om taekwon-Do och ITFs utveckling att berätta.

Den sociala delen var minst lika viktigt för våra elever i Jönköping Taekwon-Do ITF. Närvaron av alla ledare mellan passen plus de sociala samtalen gav mersmak och redan nu frågar eleverna i klubben efter nästa sommars läger i Rom.

Ett mycket gott betyg eftersom eleverna själva har fått betala ur egen ficka för detta läger. Att göra det 2ggr tror jag ingen skulle göra om man verkligen inte uppskattade det hela. Man kan ju lätt välja 7 dagar med inget mer på schemat än stranden för samma peng menar jag.

Avslutningsvis vill jag tacka Grand Master Bos and Master Leandro för gästfriheten och för att de ville dela med sig av sina kunskaper. Tack!

Mvh Jönköping Taekwon-Do ITF
Sabum-nim Patrik Carlström