www.itfsverige.se
Nationell Barnledarutbildning
Skövde 23 februari 2019
Text: Petra Dydiszko, Foto: Fredrik Haane

Lördagen den 23 februari var det dags för den åttonde upplagan av förbundets nationella barnledarutbildning (NBL) som tagits fram och leds av Petra Dydiszko, nationellt ansvarig för barn- och ungdomsledarutbildning inom SIF.

Kursen hålls under en heldag och består av en omfattande teoretisk del vilken inleds med allmän teori om psykisk och fysisk utveckling samt mental träning. Den största teoretiska delen är dock grenspecifik där tonvikten ligger på vikten av tydligt ledarskap, kommunikation och information.

Kursen avslutas med en två timmar lång praktisk del där deltagarna får tips och idéer för att träna koordination och rytmik, rörlighet och smidighet, fotarbete och sparkteknik samt även en del roliga och nyttiga lekar. Även en del råd ges kring träning av försvar, krossteknik och speciella tekniker för barn. 

I utbildningen deltog 25 ledare från Lindome och Skövde. Några röster om utbildningen från deltagarna:

Sebastian, David, Stephanie och Anneli från Lindome:

”Vill tacka så oerhört mycket för en fantastisk lärorik dag! Tycker den har varit inspirerande, bra nytänkande, pedagogiska övningar/metoder. Den här utbildningen tar vi med oss till vår fortsatt träningsliv som tränare/assisterande tränare. Tummen upp!”

Fredrik Hanne, Skövde:
”En helt fantastisk kurs som ger en insikt i vad man bör tänka på när man tränar knatte- och barngrupper både i teorin och med praktiska övningar.”

Tilde Ericsson & Amanda Strömberg, Skövde:
”Riktigt bra utbildning med mycket bra information om barnens utveckling både psykiskt och fysiskt. Känns bra att man får med sig de i ryggsäcken när man leder barnen och ungdomarna. Den praktiska delen hjälpte mycket med nya övningar och lite nytänk på träningens övningar. Kul och se hur man kan göra en lek till något mer och som har ett syfte för elevens utveckling inom TKD. Det är också väldigt bra med en instruktör som är erfaren och berättar om sina misstag och erfarenheter, så man inte behöver gå i samma fälla. Jättebra utbildning!”

Micael Gustafsson, Skövde:
"Mycket bra, intressant och lärorik utbildning. Petra fångar upp självklara saker blandat med nya inslag och egna erfarenheter."