www.itfsverige.se
Seminarium med Master Suska
Södertälje, 26-27 oktober 2019
Text och foto: Arto Alahäivälä

Seminarium med multi världsmästaren Master Jarosław Suska, 7 Dan.
 
Det blev ett lyckat seminarium den 26-27 oktober i Södertälje med Taekwon-Do Akademin som arrangör. Seminariet lockade till sig totalt 125 deltagare från 24 klubbar från olika delar av landet.
 
Under lördagen var seminariet uppdelat i två bältes grupper; kup-grader och dan-grader men under söndagen tränade alla ihop. Seminariet berörde mest de tekniska aspekterna kring bentekniker och mönster men även beröring på sportsparring fanns på schemat.
 
Master Suska imponerade med sin bländande teknik och sitt sätt att undervisa och fick många att kämpa in i det sista. De flesta fick under seminariet pressa sig det yttersta och många fick nog en ”heads-up” på hur teknik ska utföras och tränas.
 
En av de viktigaste bitarna Master Suska påtalade flera gånger var att Taekwon-Do är en Martial-arts, träna så att ni kan använda teknikerna på riktigt. Sport är en del men inte huvudmålet.
 
Master Suskas egna ord vid slutet av seminariet: ”Jag blir alltid väl mottagen i Sverige så det känns som att vara hemma”.
 
Ett stort TACK till Master Suska och Mr. Wronowski som följde med Master Suska som assistent. Och ett stort TACK till alla deltagare.
 
Vi planerar redan en uppföljning… Master Suska seminarium 2.
 
Deltagande klubbar under seminariet:
Bohus TKD
Christiania TKD – Norge
Eskilstuna ITF
FF Gnesta TKD
Gripen IF
Göteborg Taekwon-Do Academy
Frölunda TKD
Jönköping ITF
Kärra TKD
Mariefred TKD
Mariestad TKD
Mölnlycke TKD
Sa-Ja Linköping
Skövde TKD
Stockholm ITF
Taekwon-Do Akademin Lidingö
Taekwon-Do Akademin Nynäshamn
Taekwon-Do Akademin Södermalm
Taekwon-Do Akademin Södertälje
Tip TKD
TKD Fight Kungälv
Torslanda TKD
Tyresö Kampsport
Vasa TKD