www.itfsverige.se
Viking Cup Kids
Skövde, 14 april 2019
Text och foto: Swavek Dydiszko

Viking Cup tävlingar har en lång historia. Den första Viking Cup arrangerades år 1998 och sedan dess har det varit hela 15 stycken tävlingar.

Mellan åren 2000-2016 var Viking Cup en stor och erkänd internationell tävling som samlade på startfältet världseliten i TKD ITF från inte mindre än totalt 28 (!) länder. Representanter från följande länder har deltagit i Viking Cup: Argentina, Australien, Belgien, Danmark, England, Finland, Holland, Italien, Irland, Japan, Kanada, Kazakstan, Malaysia, Norge, Polen, Puerto Rico, Ryssland, Slovakien, Slovenien, Skottland, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Ukraina, Wales, USA, Österrike och såklart Sverige.

I år arrangerades Viking Cup tävlingen för första gången i historien endast för vara yngsta utövare, dvs i åldrarna 7-12 år.  På plats i Arena Skövde fanns nästan 300 flickor och pojkar från 26 av landets föreningar som tävlade i grenarna kamp och mönster. Trots den låga åldern på de tävlande fanns det aldrig brist på vilja. Detta i kombination med exemplariskt uppförande är ett levande exempel på en riktig TKD-anda. Riktigt kul att se.

Teknisk nivå varierade självklart lite här och där men det var inte det som var det viktigaste under denna söndag den 14/4 i Arena Skövde. Huvudmålet för Viking Cup Kids 2019 var att skapa en minnesvärd dag för våra yngsta utövare oberoende av slutresultatet. Detta verkar alla barn förstå mycket väl till skillnad, tyvärr återigen, från några vuxna som inte verkar ha mognat så mycket trots sina år på nacken.

Det sistnämnda som tur var bara marginellt och störde inte den enorma armé av barn som bara njöt att vara stolta TKD utövare med ordet RESPEKT för alla, oberoende av hur slutresultatet i matcherna blev.

I min personliga ranking alla dagens tävlande får utan tvekan maximala 10 poäng för det och är alla vinnare :-)

TAEKWON!
Master Swavek Dydiszko

Fler foton:
Fotoalbum (Facebook) >