Svenska Taekwon-Do Ligan 2019

2018-10-08
Välkomna till en ny, spännande säsong för Svenska Taekwon-Do Ligan!

Efter en fantastiskt lyckad säsong med STL under 2018 har arbete inför ligans nästa säsong redan inletts. Efter inskickade ansökningar från intresserade föreningarna har styrelsen på senaste möte beslutat plats och datum för STL-tävlingar för säsong 2019:
STL 1 - 2 mars i Partille
STL 2 - 13 april i Skövde
STL 3/SM - 11 maj i Södertälje

Ytterligare, efter en utvärdering, beslutade man också att införa några ändringar av ligans utformning till säsong 2019. Här nedan presenterar vi kort de viktigaste nyheterna. För en mer detaljerad info hänvisar vi alla intresserade att läsa det nya, uppdaterade STL-reglemente > 

STL och SM
Resultatet under STL-säsongen på både individuell nivå och klubbnivå är grunden för titeln som Svensk Mästare.

Svensk Mästare i respektive gren och klass blir juniorer i kamp, mönster och speciella tekniker samt för seniorer i mönster, krosstekniker och speciella tekniker blir den person som har flest antal rankingpoäng efter samtliga tre STL-tävlingar.

SM-titel i kamp för seniorer avgörs i en finalmatch mellan de två personer som är rankade etta och tvåa efter samtliga tre STL-tävlingar. Finalgalan avgörs i samband med STL 3.

Sveriges bästa klubb
Slutplacering för föreningarna under hela STL-säsongen är också grunden för att utse Sveriges bästa klubb för aktuellt år. Poängsystem för bästa klubb tilldelas till 15 föreningarna (det var 10 tidigare) vid varje STL-deltävling.

Fastställda tekniker för krossteknik och speciella tekniker
Krosstekniker för seniorer 6-3 Kup fastställs till Yop Sonkal Taerigi och Yop Chagi. Speciella tekniker för juniorer och seniorer 6-3 Kup samt alla yngre juniorer fastställs till Twimyo Nopi Ap Chagi – progressiv tävlan.

Utländska deltagare på STL
Det är tillåtet att deltaga i STL-tävlingar för utländska deltagare från Danmark, Finland och Norge dock endast i klasser med svartbältesutövare för juniorer och seniorer.